Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Strålande kanter räckte inte för Lugi

Strålande kantspel i Lugi – totalt fjorton mål av Kristian Meijer (9) och Niklas Gudmundsson (5) – och ett fint målvaktsinhopp av Joakim Svensson i andra halvlek.
Under mittdelen av bortamatchen mot Guif var svackan dessvärre alltför djup för att Lundalaget skulle få med sig någon poäng hem från Eskilstuna.
* Halvtimmen mellan minut 17 och 47 gav tunga 10-21 i nacken.
* Ledningen på 10-6 förvandlades till underläge 20-27.
* Till slut förlust med tre bollar, 29-32.
Det svänger för många lag i handboll, men när Lugi underpresterar blir perioderna oftast ödesdigra. Den här gången svek niometersfolket. Märkligt att det ska vara så svårt att få alla lagdelarna att fungera samtidigt.
***
Guif är också ihåligt, men hos serieledarna räcker det med att nyckelmännen alltid levererar.
* Skytten Tobias Aren var magnifik efter sidbytet, nio mål.
* Snabbe Mathias Tholin hela tiden vass i kontringarna, sju fullträffar.
* Landslagets högersexa Mattias Zachrisson ett lika giftigt vapen när han placerade avsluten med sin känsliga vänsterhand från distans.
Det är lätt att förstå varför dessa stjärnor är högintressanta för proffsklubbarna ute i Europa. Några lär nappa på anbuden.
Om Guif äntligen ska vinna elitserien – och ta klubbens första SM-guld – kommer nog aldrig chansen att bli större än i vår.
***
”Zacke” har gjort 718 mål under sina fem år hos ”smederna” och toppar säsongens skytteliga före H43:s Zoran Roganovic.
Niklas Gudmundsson är 101 gånger vassare, men ”Gummi” har behövt nio spelår i Lugi och IFK Skövde för att komma upp i 819 fullträffar.
***
Redbergslid spelade två matcher inom loppet av 24 timmar i helgen. Och var bara fem sekunder från att Stockholmstrippen skulle gett full pott.
I lördags blev det uddamålsvinst mot Hammarby. På söndagen fick RIK nöja sig med oavgjort mot det andra bottenlaget Tumba.
Kanske var det bristande ork som gjorde att Magnus Wislanders grabbar inte stod distansen ut. RIK tappade tvåmålsledning de sista två minuterna.
Resultatmäsigt fick Göteborgslaget betala ett högt pris av det rekordtuffa matchandet. Man gick miste om en viktig poäng i slutspelsstriden. Klen tröst att ekonomiska vinningen istället blev en resa mindre till kungliga huvudstaden.
Redbergslid tog nämligen självmant initiativet att ändra det ursprungliga programmet, som var bortamatcher i Stockholm lördag och måndag. Pengarna styrde mer än att ge spelarna bättre sportsliga förutsättningar.
***
I höstas hade Malmö FF tre matcher på fem dagar i den allsvenska fotbollen. Det var många protester och turer innan omspelet mot Djurgården kunde placeras in i det späckade schemat. När tävlingskommittén tog beslutet om speldatum frångicks reglerna att ett lag ska ha rätt till två dagars vila mellan matcherna.
För att minska risken för slitage och skador nominerade MFF-tränaren Rikard Norling helt olika startelvor. Redbergslid dubblerade däremot med samma manskap. Trots poängsmissen har RIK all heder av insatsen mot Caperiotumba.
Starkt att prestera med så kort återhämtning. Handbollsspelare är kanske av segare virke och inte lika bortskämda som kollegorna i fotboll.
Gå till toppen