Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rafflande berättelse med många olika trådar

Claes Reimerthi. Ekholm & Tegebjer.

Vi skriver 1940. När Londonpojken Arthur evakueras till morbror på landet för att undgå matbristen och attackerna från tyskarna, så kommer han ur askan i elden. Äventyren och rysligheterna avlöser varandra, och till slut hänger hela krigets utgång på Arthur och hans nye vän Ben. De måste klara uppdraget de får från trollkarlen Merlin, uppstånden från sagorna.
Lundaförfattaren Claes Reimerthi har skrivit en fläckfri bok. Händelseförloppet är noga genomtänkt, den är välskriven och även om det är många olika trådar i berättelsen så knyts de ihop på slutet.
Men trots att det hela tiden händer enormt mycket, så är min undran ändå om alla orkar hänga med ända till sidan 264 när man till slut förstår vilket uppdrag de båda huvudpersonerna faktiskt har. Innan dess är det ganska mycket man som läsare måste ta in utan att få någon större reda i det – det är spökhundar, mystiska torn och tidsresor, och varenda person man möter verkar bära på hemligheter. I ganska långa passager återger författaren de gamla historierna kring Merlin, kung Arthur och riddarna kring hans runda bord. Till slut blir man lite snurrig över alla namn och händelser man ska hålla i huvudet. Kanske hade huvudpersonerna och deras egna historier kunnat gripa tag lite mer om man rensat lite i berättelsen i övrigt?
Gå till toppen