Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett år i kläder

20 november 2011.
Jenny Widén slutade räkna när garderoben fyllt 100 klänningar. Det kan lätt bli så, många klänningar, om man har second hand-butiksskattjakt som fritidsintresse. För att motverka att vissa plagg blev diskriminerande, bortglömda, i kombination av att hon hade det tufft på jobbet och ville hitta på ett roligt projekt att ha vid sidan av, startade hon bloggen 365 outfits.
27 december 2011.
26 september 2011.
Nu har det gått nästan ett helt år sedan Jenny började dokumentera sina dagspåklädningar.
– Folk brukar undra om det är jobbigt, men det är faktiskt bara kul.
Julafton!
19 februari 2012.
Vem tar bilderna?
– Oftast är det min man. Eller någon av mina kollegor.
13 september 2011.
Brukar du titta tillbaka på dagarna som gått, påklädingarna som passerat?
– Hela tiden. För att kolla hur jag kombinerade ett plagg då. Jag glömmer bort vad jag har.
10 juli 2011.
Berätta om ponnyn.
– Jag ville ha något som gick igen i alla bilder. Det var inte så genomtänkt. Jag gillar ju My Little Ponys och jag hade den här hemma. Nu är den med överallt.
25 oktober 2011.
Blogginläggen består exklusivt av outfitbilder och en kort lista på klädernas märken. Det är ingen dagbok, men med hjälp av små ledtrådar i bilderna – som när hon bakar lussebullar, klär ut sig, håller i en burk värktabletter – kan man ändå få ett intryck av vad som händer i hennes liv. Tar man sig genom hela bloggen i ett svep blir det nästan ett berättande. Ena dagen skymtar en resväska i bild, dagen efter är hon – och ponnyn – plötsligt i New York. Bilden som representerar den 26 maj är ingen vanlig semesteroutfit. Faktiskt blev den något av en chock för bloggläsande bekanta:
Bröllopsdagen!
– Det var lite av ett ”surprise wedding”. Det var bara jag på bilden, men jag tror ändå att folk fattade. De kunde se att det inte var en av mina vanliga klänningar…
Bröllopsklänningen var även den, såklart, second hand.
25 maj 2011.
21 september 2011.
Vad gör man av ett års dokumenterade kläder? Jenny Hedén funderar på att föreviga bilderna i en bok och på att försiktigt börja sälja av delar av sin klänningsgarderob.
11 augusti 2011.
Det är fortfarande en veckas påklädningar kvar att avverka på bloggen. Hoppas inte slutspurten i kombination med den tresiffriga klänningsgarderoben medför allt för allvarlig beslutsångest.
Heja, heja!
Gå till toppen