Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Atajic hoppas på MFF

"Jag hoppas att Malmö FF lånar mig", säger talangen Bahrudin Atajic.

På onsdagen klockan 10.30 spelar Bahrudin Atjic med A-laget.Bild: Foto: Max Wiman
Försäkringskrav satte stopp för testspel i match, men Bahrudin Atajic hoppas kunna övertyga ändå – så att han får stanna. Ambitionen är uttalad från honom, det här är inte bara en komma hem och hålla kontakten-visit.
– Jag hoppas på att bli utlånad till MFF från Celtic. Jag behöver erfarenhet av A-lagsfotboll, säger den 18-årige forwardstalangen.
Bahrudin Atajic gick till Celtic för två år sedan och har kontrakt året ut.
– Men jag hoppas göra så bra ifrån mig att MFF vill låna mig nu, säger 18-åringen.
Bahrudin Atajic är lite i samma läge som så många andra svenskar som ger sig ut som ungdomsproffs. Det är tufft att ta det sista steget och när 20-årsåldern närmar sig är det hög tid – eller dags att dra vidare.
– Allt är bra i Celtic annars. Jag bor inkvarterad i en familj med en annan kille i laget. Så har de gjort med allihop. Jag spelar mest matcher med U 19 och tränar med B-laget och någon gång ibland med A-truppen. Har fått spela några B-lagsmatcher också, bland annat mot Tottenham när de kom med flera spelare från A-laget.
För några veckor sedan mötte MFF ju Celtic i Glasgow. Då återfanns Bahrudin Atajic på bänken.
– Jag blev besviken när jag inte fick komma in. Jag räknade med att få spela minst en halvlek mot MFF. För jag har ju ändå spelat elva år med klubben, förklarar Bahrudin Atajic.
Han började i MFF som femåring i fotbollsskolan och var med hela vägen upp tills han som 16-åring flyttade till Celtic.
– Jag har spelat med många i dagens A-trupp; Simon Kroon, Amid Nazari, Tobias Lewicki och Filip Helander. Och jag har spelat några matcher med Alex Nilsson i pojkallsvenskan också.
Hjärtat är alltså fortsatt himmelsblått och han är beredd att ta steget hem för att komma vidare i utvecklingen. Hela familjen finns kvar i Malmö hos talangen som har både svenskt och bosniskt pass.
På tisdagen hade han till och med matchtröjan på sig och skulle spela med U 21 mot Landskrona, när han under viss dramatik plockades av planen tio minuter före avspark.
– Visst blev jag lite besviken. Jag vill ju visa vad jag kan.
Han värderas uppenbarligen högt av Celtic, som alltså krävde att han skulle försäkras för 2,8 miljoner kronor, något som skulle gett MFF en kostnad på 28 000 kronor för en match. Försäkringen för träning med laget ska vara godkänd av skottarna.
– Jag har förstås pratat med Celtic och allt är okej med dem. Vi får se vad som händer. Jag ska träna med A-laget resten av veckan och hoppas på ett lån om allt går som det ska. Jag spelar släpande forward eller möjligen innermittfältare, trivs centralt. Andra ska väl egentligen säga vad jag är bra på men okej: jag är väl en intelligent spelare, med bar teknik och bra avslut.
Gå till toppen