Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ståhls affärer polisutreds

Polisutredningen av Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl växer. Fler affärer granskas nu och styrelseordförande Gunilla Herlitz har förhörts som vittne.

Under sommaren och hösten ska Sydsvenskans nya företagsledning ha hittat fler fall där förre vd:n Johan Ståhl påstås ha överträtt sina befogenheter.Bild: Arkiv: Torbjörn Carlson/Lars Dareberg
Det var häromveckan som personal från Rikskriminalens nationella korruptionsgrupp förhörde både Gunilla Herlitz och Sydsvenskans förra styrelseordförande Ulrika Saxon om Johan Ståhls affärer under hans tid som vd på tidningen. Detta efter att överåklagaren vid Riksenheten mot korruption inlett en förundersökning baserat på medieuppgifter om att Ståhl försökt göra en privat vinst när han för Sydsvenskans räkning skulle sälja tidningarna i Skånemedia (se faktaruta).

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen