Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

LKF vill bygga – ny debatt i sikte

LKF vill bygga drygt 100 bostäder i och vid Folkparken.

Bild: Arkiv: Emma Larsson
Håkan Ekelund, tillförordnad vd på LKF, är förtegen om planerna. Beslut har fattats i LKF:s styrelse om att bolaget ska begära en planändring som gör det möjligt att bygga bostäder.
– Jag filar nu på skrivelsen och våra skisser till stadsbyggnadskontoret. Så snart som möjligt ska det lämnas in, säger Håkan Ekelund.
Det är inte i själva parken som LKF vill bygga. Enligt Håkan Ekelund handlar det om att utnyttja en del av byggnaden och bygga om den till bostäder. Andra bostäder hamnar omkring och bakom folkparksbyggnaden.
– Med vår idé kan det bli möjligt att skapa en riktig park vid Folkparken. Men det är inte vi på LKF som ska anlägga den.
Vad som ska ske med Folkparken är ett tvisteämne sedan länge. Det har dykt upp förslag tidigare om bostäder. Lundaborna rasade och projektet lades ner. Förslag om att Bibliotek Väster skulle få nya lokaler i folksparksbygganden har varit på tapeten länge men ligger för närvarande på is. Ny debatt är att vänta nu när LKF:s förslag dyker upp på politikernas bord.
Den nuvarande folkparksbyggnaden, ritad av Bengt Edman, är från 1976. Den står tom och utdömd. Underhållet är så eftersatt att det betraktas som farligt att vistas där.
Gå till toppen