Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ännu en gripen för mord

Idag greps ännu en person för mordet på Fosievägen.
Samtidigt hittade polisen ett laddat skjutvapen.

Poliser vid brottsplatsen på mordnatten.Bild: Arkivbild 2012: Ingemar D Kristiansen
Den gripna personen misstänks för brotten medhjälp till mord, grovt vapenbrott och olaga hot. Det visar att personen misstänks ha underlättat för den man i 20-årsåldern som sedan tidigare är häktad för att ha skjutit ihjäl en 48-årig företagare. Offret var vid mordtillfället svarttaxichaufför, enligt polisens uppgifter. Han ska ha lockats till mordplatsen med löfte om en körning. I stället möttes han av flera kulor och hann inte ens ut ur bile
Den misstänkte mordmedhjälparen ska ha gripits i Malmö. Under eftermiddagen hölls de första förhören. Fler utredningsåtgärder planerades, bland annat husrannsakningar och ytterligare förhör med kontakter till den misstänkt.
Brottet grovt vapenbrott visar att personen antingen bar på sig ett vapen vid gripandet eller förvarade det i sitt hem eller bil - laddat. Åklagare Anna Palmqvist svarar dock "ingen kommentar" på frågan om man misstänker att mordvapnet är återfunnet.
Sedan tidigare misstänks en ung kvinna för medhjälpsbrott - för att ha ringt upp offret och kallat honom till platsen. Hon är släppt i väntan på den fortsatta utredningen. Den redan mordhäktade mannen togs på kvinnans hemadress i Kirseberg i början på mars och har nyligen gått med på att sitta fortsatt häktad i väntan på att utredningen blir klar och rättegången kan börja.

Vet du mer? Tipsa oss!

Såg du gripandet eller vet du mer om fallet?
Hör gärna av dig till Sydsvenskans krimredaktion eller direkt till Joakim Palmkvist, du kan också ringa på telefonnummer 040-281630.
Gå till toppen