Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Emma Friberg byter klubb

Emma Friberg tar steget från H43/Lundagård till Lugi. Handbollsmålvakten har skrivit på för två år.

Emma FribergBild: Foto: Lars Brundin
Det hör inte till vanligheterna med övergångar mellan Lunds båda elitklubbar, men på tisdagen skedde ett undantag när Emma Fribergs klubbyte blev verklighet.
– Jag har haft fyra jättebra år i H43 men väljer nu att gå ett steg till i min karriär, säger Emma Friberg till Lugis hemsida.
Övergången offentliggörs när säsongen går in i ett avgörande skede. Lugi siktar på att nå SM-finalen i Malmö arena och H43/Lundagård laddar för kvalspel för att stanna kvar i elitserien.
– Det är alltid känsligt när man byter till rivalen, men just nu känns det rätt för mig att ta det här steget, säger Emma Friberg.
Emma Friberg är född 1992 och tillsammans med flera jämnåriga Lugispelare var hon med och vann junior-VM förra året. 6–8 april väntar nästa landslagsuppdrag i Helsingborg, då hon är uttagen till UVM-kvalmatcherna mot Slovenien, Slovakien och Norge.
I den svenska truppen finns ytterligare fem Lugispelare: Maria Adler, Linna Larsson, Lina Larsson, Anna Lagerquist och Clara Monti Danielsson.
Gå till toppen