Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sony Mobile varslar i Lund

Bolagets varsel är en del i ett globalt sparpaket.

Sony i Lund.Bild: Arkiv 2008: Göran Olsson
Personalen i Lund har under förmiddagen informerats av ledningen om att 149 tjänster ska sparas bort.
Neddragningen är en del av det sparpaket som presenterades i januari, i samband med rapporten för fjärde kvartalet och som innebär att över 500 tjänster försvinner. Då sade vd Bert Nordberg att mycket lite talade för att Lund skulle drabbas alls av uppsägningar.
- Som läget är idag finns det ingen anledning att lägga några varsel i Lund. Vi har sajter på många håll i världen och i en hel del fall är det platser där vår nya helägare Sony redan finns, sade han då.
Nu blir det alltså ändå personalneddragningar i Lund. Av de drygt 2500 anställda kommer 149 att sägas upp. Flera olika funktioner kommer att påverkas av sparpaketet, enligt uppgift från Sony Mobile. Företagets mål är att uppsägningarna ska vara genomförda före sommaren.
Sony Mobile Communications bildades för en dryg månad sedan när konsumentelektronikjätten Sony köpte Ericsson 50 procent av aktierna i Sony Ericsson.
Gå till toppen