Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hundra bostäder planeras i Folkparken

Femton lägenheter i Folkparksbyggnaden. Taket över dansrotundan tas bort. Längs Falkvägen byggs nya hus med tre till åtta våningar. Vid Papegojevägen blir det p-hus med radhus på taket.

Bild: Grafik: Kamikaze Arkitekter
Så ser det förslag ut som LKF lämnat till stadsbyggnadskontoret. Formellt begär man en detaljplan som gör det möjligt att bygga omkring hundra bostäder. Ärendet ska så småningom hanteras och beslutas i byggnadsnämnden.
Blir det som LKF önskar blir det bara ytterväggarna och en del av taket kvar av Folkparksbyggnaden. I den västra delen av huset är det högt till tak och där kan det bli lägenheter med två plan. I den befintliga byggnaden får femton lägenheter plats.
Mitt i huset finns den nersänkta dansrotundan. Den tänker LKF använda som en innergård utan tak för de boende. Den del av byggnaden som används som fritidshem har LKF inga aktuella planer för.
Längs Falkvägen har ritats in ett antal huskroppar för lägenheter. I norr är det hus med sex till åtta våningar. Mot Trollebergsvägen trappas hushöjden ner. Slingrande mellan träden har lagts hus med tre till fem våningar.
– Det är en viktig förutsättning att behålla så många av de stora träden som möjligt. Därför väljer vi att lägga de nya husen längs Falkvägen för att inte röra de stora gröna ytorna. En del av den mark vi vill bygga på är redan hårdgjord, säger Håkan Ekelund, tillförordnad vd på LKF.
Längs Papegojevägen finns nu en lång parkering. Under den planeras ett nergrävt parkeringshus för bland andra hyresgästerna. Ovanpå parkeringshuset planeras för fjorton radhus.
Gå till toppen