Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

The Hives advokat anmäld för anmälan

En medarbetare vid Malmöbolaget Tambourine Studios anklagades för grov förskingring, men åklagaren lade ner målet i brist på bevis.Nu slår Tambourine Studios tillbaka. I dagarna polisanmälde de The Hives advokat.

Pelle Almqvist från The Hives. Foto:Jonathan Short
Bakom misstankarna mot personen på Tambourine Studios låg en polisanmälan som studion hävdar att gruppen The Hives juridiska ombud Monica Monica Crusner hade gjort. Hon har bland annat påstått att hennes klienters namnteckningar på årsredovisningar och andra dokument har förfalskats av någon på Tambourine Studios.
I bakgrunden finns ett antal tvistemål där flera artister och musikgrupper, vars bokföring Tambourine Studios hade skött, ansåg sig ha blivit av med pengar.
Grupperna har stämt varandra, och Tambourine Studios, för att få tillbaka pengar de anser sig ha blivit lurade på. En del av tvisterna pågår fortfarande och i många fall står ord mot ord.
Men Tambourine Studios menar att anmälan, som åklagaren valde att inte utreda vidare, var felaktig och därför har de själva lämnat in en polisanmälan.
I ett mejl till Sydsvenskan bekräftar de att anmälan bland annat handlar om Monica Crusners agerande:
”Det är brottsligt att polis­anmäla personer som man känner till eller borde känna till är oskyldiga till brott”, skriver de.
I sitt mejl till Sydsvenskan avfärdar nu ­Tambourine Studios, på punkt efter punkt, anklagelserna mot dem från The Hives. Och det är en komplicerad kedja av händelser som beskrivs.
Till grund för anklagelserna om förskingring låg påstådda dubbeldebiteringar som Tambourine Studios säger sig ha motbevisat och återbetalningar av lån som enligt Tambourine Studios bevisligen har nått The Hives trots att deras ombud påstått motsatsen.
Enligt Tambourine Studios framgår det av den nerlagda förundersökningen att en utredning som gjordes på The Hives egen begäran visade att inga pengar hade försvunnit från gruppens olika bolag. Utredningen ska istället ha visat att medlemmarna i The Hives inte hade kontroll över sina utgifter när det gäller resor, skivinspelningar, ­löner, arvoden, skatter och arbetsgivaravgifter.

Detta har hänt:

I oktober förra året anklagade The Hives ombud Monica Crusner en medarbetare vid Tambourine Studios för att ha förfalskat The Hives namnteckningar på årsredovisningar och andra dokument.
Efter en polisanmälan inledde åklagaren vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö i december en brottsutredning om grov förskingring, ett brott som kan ge upp till sex års fängelse. En person på Tambourine Studios pekades ut som misstänkt för att ha förskingrat 700 000 konor.
Den 13 mars lade åklagaren ner sin förundersökning i brist på bevis.
Nu har Tambourine Studios polisanmält The Hives juridiska ombud med motiveringen att hon polisanmält en person som hon visste var oskyldig.
Läs alla artiklar om: Tambourinetvisterna
Gå till toppen