Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: Tre argument för ökad invandring

Lisa Pelling, programchef på tankesmedjan Global utmaning, slår fast att 'Fästning Europa' måste monteras ner. Hon är en av författarna till den årsbok som nätverket för Europaforskning presenterar i Malmö i morgon.

I fjor slog asylsökande upp tält i centrala Aten där de också demonstrerade och hungerstrejkade. Mer än 50 000 asylsökande som lyckats ta sig in i EU via den korta gränsen till Turkiet väntade då på att få sina fall prövade.Bild: Thomas Löfqvist
Kontrasterna är stora mellan EU:s utvecklingspolitik och unionens migrationspolitik. EU satsar omfattande summor på fattigdomsbekämpning, på att stärka respekten för de mänskliga rättigheterna och sprida demokrati. Samtidigt investerar unionen miljarder i patrullbåtar, gränsvakter och viseringsdatabaser för att hindra människor från utvecklingsländer att ta sig in i Europa. Det är lätt att kontrastera EU – världens största biståndsgivare – med Fästning Europa.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen