Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Tipsade polisen - åkte fast själv

Henrik Ismarker twittrade till trafikpolisen och tipsade om kontroll av hastigheten i hans bostadsområde Mälarhöjden i Stockholm. Dagen efter åkte han fast –  för fotkörning. 

Det skriver expressen.se.
Henrik Ismarker  twittrade till Söderortspolisen och föreslog en hastighetskontroll i hans bostadsområde. Redan nästa morgon är trafikpolisen på plats för att kolla hur fort bilisterna kör. Samma morgon sätter sig Henrik Ismarker i sin bil.
"Jag kör i sakta mak uppför Mälarhöjdsvägen men gasar på lite upp över krönet. Det var dumt, för på andra sidan stod polisen och mätte hastigheten. Jag åkte dit, med all rätt", berättar expressen.se och citerar Henrik på hans blogg.
Det visar sig att Henrik Ismarker har kört 42 kilometer i timmen på en 30-sträcka. För det får han en böteslapp på 2 400 kronor.
Det visar sig vidare att han var den enda som åkte fast i hastighetskontrollen.
Det kommenterar han så här på bloggen:
"Många garvar så de håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på. Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt!" 
Gå till toppen