Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Blommor och lådbilar ska locka husköpare

Med plantering av perenner och en lådbilstävling ska folk lockas till Södra Råbylund. De som kommer får mer än gärna också köpa sig ett hus.

Utbyggnaden av Södra Råbylund går långsamt. Stiltjen på husmarknaden märks tydligt. De första husen är klara och inflyttade och mycket snart sätter också LKF spaden i raden för radhus med hyresrätt. Andra byggherrar avvaktar och måste sälja först innan man kan börja bygga.
Söndag den 15 mars slår sig sju byggherrar samman för att visa och berätta om det kommande bostadsområdet, som totalt ska innehålla nästan 1 000 bostäder. Lunds kommun är också med på ett hörn.
– Vi vill helt enkelt att fler ska upptäcka detta område och få veta vad som gjorts och vad som kommer, säger Lena Bengtsson på kommunens mark- och exploateringsavdelning.
Förskolor finns redan och fler kan det bli liksom en skola. Sommaren 2013 kan arbetena börja för vad som kallas Råbysjön, en dagvattendamm så stor att den kan bli utmärkt skridskois. Bad rekommenderas inte men sjön blir stor nog för små jollar.
De som kommer på söndag klockan 11–14 möts av perenner som ska planteras i den redan anlagda parken. Material finns också på plats för att bygga lådbilar som man sedan kör runt och tävlar med.
Gå till toppen