Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alla släppta i taximordfallet

Misstankarna som rör medhjälp kvarstår men polisens fokus riktas nu helt mot den misstänkte skytten – en man som sedan länge varit efterlyst.

Kammaråklagare Lars Morand säger till Sydsvenskan att han inte ser beslutet som en motgång.
Det togs eftersom det var ohållbart att behålla de fyra i häkte. De har suttit frihetsberövade i två månader för misstanke om delaktighet i mordet.
– Vi har ett bra utgångsmaterial. De fyra är fortsatt misstänkta, säger Morand.
Männen var alla på plats när den 31-årige Malmöledaren för gänget Brödraskapet sköts till döds i en taxilokal på Volframgatan i november i fjor.
Misstankarna riktades tidigt mot en femte man som kort efter mordet häktades i sin frånvaro. Han tros ha flytt utomlands.
Den efterlyste har varit i kontakt med polisen och lovat komma in frivilligt, men han har sedan brutit kontakten.
Lars Morand medger att det alltid finns risker med att släppa misstänkta när någon annan fortfarande är på fri fot. Men han hade inte många alternativ.Utredarna säger sig ha en god uppfattning om var den efterlyste mannen befinner sig.
– Vi har hjälp av andra länders myndigheter. Erfarenhetsmässigt vet jag att lagens arm är lång och till slut brukar den verka, säger Morand.
Polisens teori kring motiven är att mordoffret kom till taxilokalen den aktuella dagen för att trycka på i en ägartvist. Det pågick en kamp mellan två delägare om makten över bolaget. Sedan dess har den ene delägaren avvecklat sin inblandning och lämnat Malmö.
Gå till toppen