Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Livets museum ser dagens ljus

Testa din handstyrka eller lär om hjärnans aktiviteter. Detta bjuds på lördag när Lunds nya museum, Livets museum, öppnar för allmänheten.

Ett modernt medicinhistoriskt museum är vad som inretts i Valvet vid Allhelgona kyrkogata. Det är inte helt klart men halva museet är inrett och det är vernissage från klockan 13.
Att museet är modernt kommer besökarna snabbt att märka. Läsplattor finns på plats för den som söker mer information. Ljusbilder projiceras på väggen och man får prova utrustning för att upptäcka mer.
Kroppen och den historiska utvecklingen står i centrum på Livets museum, som i sin första etapp visar hur cirkulation, rörelseapparaten samt hjärnan och nervsystemet fungerar.
Blicken riktas också bakåt. Några föremål från Lunds medicinhistoriska museum på Sankt Lars finns på plats. Mer från den samlingen och andra i Skåne kan det bli när pengar och lokaler finns.
Öpettider: Tis–fre kl 10-14. Adress Lasarettsgatan 7.
Gå till toppen