Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre fast för mord på 15-åring

Tre personer, alla under 18 år, har gripits som misstänkta för mordet på 15-årige Ardiwan Samir i Rosengård under nyårsnatten. 

— Det är personal från länskriminalen, rikskriminalpolisen, kriminalunderrättelsetjänsten i Örebro, polisens aktionsgrupp i Uppsala, och personal från polisområde Malmö som gemensamt, inom ramen för operation Alfred, utrett mordet på Ardiwan Samir, berättar spaningsledare Bertil Isberg-Jönsson.
De tre misstänkta har förhörts tidigare i den massiva utredningen - omkring 500 timmar har lagts enbart på dörrknackning - och anhölls i sin frånvaro häromdagen. På måndagsmorgonen greps de som misstänkta för mord, alternativt medhjälp till mord.
De tre är under arton, men över femton. Alla var i närheten av mordplatsen nyårsnatten, bekräftar Bertil Isberg-Jönsson.
— Det hördes ett antal personer direkt efter mordet, men jag vill inte gå in på om de förhördes där
De tre pojkarna sitter nu inlåsta i varsin cell på polishuset vid Davidshallstorg i Malmö och kommer att förhöras under dagen.
Gå till toppen