Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Femtonårig en av de misstänkta

Polis och åklagare vill hålla identiteterna för de tre mordmisstänkta hemliga med hänvisning till deras ålder, och till att de är ”skäligen” misstänkta än så länge – den lägre misstankegraden. Misstankegraden kan ändras utifrån vad de säger i förhören.

Men Sydsvenskan kan avslöja att en av de tre är en femtonårig grundskoleelev. I förra veckan blev han misstänkt för en misshandel på sin skola.
Det framgår inte om misshandeln har direkt koppling till mordet på Ardiwan Samir. Men polisens spaningsledare säger att det kommit in information om en mängd olika brott under utredningstiden.
Man har lyft på så många stenar, och frågat så intensivt under mordutredningen, att det har kommit fram uppgifter som annars aldrig hade anmälts.
Polisen har nu på sig fram till torsdag vid lunch innan åklagare Pernilla Trimmel antingen måste begära de tre pojkarna häktade eller beordra att de släpps på fri fot.
Gå till toppen