Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stefan Nilsson till OS

Stefan Nilsson, som tävlar för Trelleborgs jaktskytteklubb , är klar för OS i skeetskytte.

Stefan Nilsson, skeetskytt i Trelleborg.Bild: Arkiv: Claes Nyberg
Två OS-platser, tre skickliga lerduveskyttar och en förbundskapten som ska välja, det var utgångsläget inför OS-kvalet och världscuptävlingen i London i går.
Nu kan Stefan Nilsson sikta in sig på OS. Han låg med 123 av 125 möjliga duvträffar etta inför finalen bland 89 OS-jagande deltagare och höll undan till seger. I finalen sköt han fullt och slutade på 148 poäng, en mer än tvåan Mikola Miltjev, Ukraina.
– Det känns förstås riktigt bra, sa Stefan Nilsson till Sydsvenskan efter tävlingen när han firade framgången med en middag tillsammans med lagkamraterna.
På frågan hur han höll nerverna i styr, svarade han:
– Ska man kunna vara stark mentalt får man inte bry sig om vad de andra gör. Man ska lita till sig själv och göra allt man själv kan.
– I finalenfanns två som vunnit OS-guld och en tvåa. Stefan sopade banan med dem. Det är stort. Jag har meddelat Stefan att jag har tagit ut honom nu, sa Claes Johansson, imponerad förbundskapten, till TT.
Vem som får Sveriges andra OS-plats avgörs vid världscuptävlingen i Lonato, Italien, 5–6 maj. I går blev Niklas Ringborg 17:e och Marcus Svensson 34:e med 119 respektive 116 träffar.
Gå till toppen