Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mördad ville ha skyddat boende

En 19-årig kvinna knivskars till döds vid ett bråk i en lägenhet i Landskrona sent på måndagskvällen. En närstående 16-årig pojke sitter anhållen misstänkt för mord.

Vid 23.20-tiden på måndagskvällen larmades polisen om ett bråk i en lägenhet i Landskrona. När polis och ambulans kom till platsen hittade en 19-årig kvinna livlös i lägenheten.
Vid lägenheten fanns även en 16-årig pojke, en närstående till flickan, som togs med till stationen. Under natten till tisdagen anhölls pojken, skäligen misstänkt för mord.
– Han förnekar brott och mår under förhållandena väl, säger försvararen Urban Jansson till TT.
Under tisdagen genomförde polisen dörrknackning i området och en teknisk undersökning i lägenheten.
Enligt Helsingborgs Dagblad har 19-åringen varit förföljd och hotad av närstående under en tid och genom Landskrona kommun fick hon hjälp att hitta en egen lägenhet.
Tidigare i år försökte hon ordna ett skyddat boende men fick inget. Newroz Ötunc som ordförande i föreningen Tänk om i Malmö, som kvinnan haft kontakt med i ett år, är starkt kritisk till kommunens agerande.
– Vi har påtalat riskerna och de har ignorerat dem. Jag är jävligt förbannad. På vilket sätt har kommunen skyddat henne om hon nu är död, säger Newroz Ötunc till Helsingborgs Dagblad.
Gå till toppen