Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fånge försvann i husvagn

En man i 70-årsåldern, tillfälligt ute ur fängelse. En husvagn i 500 000-kronorklassen. En lurad husvagnsfirma. Det är scenariot för ett bedrägeri på onsdagen.

Vid 16-tiden på onsdagen larmades polisen om ett misstänkt bedrägeri. En av polisen känd man i dryga 70-årsåldern hade gått in på en husvagnsfirma i Löddeköpinge under eftermiddagen, legitimerat sig och bett att få provköra en av firmans husvagnar.
Mannen fick hjälp att koppla husvagnen på sin bil och när firman skulle stänga för dagen var husvagnen lika borta som mannen som lånat den.
Polisen har nu efterlyst ekipaget.
– Den här mannen har talets gåva och uppträder i många olika skepnader. Han använder alltid samma namn, men säger sig ha många olika yrken. Han är mycket trovärdig, säger Bengt Persson, biträdande inre befäl i Lund.
Mannen sitter fängslad på en anstalt utanför Skåne, och skulle ha inställt sig på måndagen. Han är känd hos polisen för bedrägerier.
På torsdagskvällen hade polisen ännu inga spår efter mannen.
Gå till toppen