Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bortglömd lekplats rustas upp

Bygdelaget lämnade in medborgarförslag till kommunen om att lekplatsen och fotbollsplanen borde rustas upp. Det tog skruv – allt ska fixas.

Esarps bygdelags ordförande Philippe Höij lämnade in medborgarförslagen i februari. ”I dag bor 27 barn i Esarp och lekplatsen och fotbollsplanen är naturliga mötesplatser”, skrev ordföranden som själv är småbarnsförälder.
Förslagen beskrev hur den gamla gungställningen plockats bort utan att ersättas, att lekplatsen saknar sandlåda och att fotbollsplanen har rostiga mål utan nät. Dessutom saknas staket kring delar av området.
I kommunstyrelsen konstaterades att marken ägs av kommunens fastighetsbolag Staffanstorpshus AB.
På kommunfullmäktiges möte i måndags fick Philippe Höij framföra sina förslag från talarstolen.
– I dag får vi åka in till Staffanstorp om våra barn vill gunga, sade han.
Församlingen tyckte nog kommunens rykte som barnvänlig kändes oförtjänt. Men Henrik Lethin (M), styrelseordförande i Staffanstorpshus AB, kunde genast lätta upp stämningen. Han berättade att bolaget synat ägorna i Esarp och delade bybornas syn på att upprustning krävs.
– Vi kommer att ersätta fotbollsmålen med nya flyttbara, det ska vara klart senast den 30 maj. Senast den 30 juni kommer vi även att rusta upp lekplatsen.
Henrik Lethin utlovade förutom gungor och sandlåda även ny klätterställning samt nya bänkar och bord.
I Esarp är byborna nöjda efter beskeden.
– Särskilt bra känns det att allt blir klart till sommaren, säger Philippe Höij.
I framtiden ska lekmiljön i Esarp kontrolleras och underhållas regelbundet, lovar fastighetsbolaget.
Henrik Lethin har inlett diskussioner med tekniska nämnden om vem som ska stå för underhållet och kostnaderna i framtiden.
Gå till toppen