Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Målet är att äga hela Stadion

Målet är fortfarande att Malmö FF ska äga 100 procent av Swedbank stadion.
Det framgår tydligt när Sydsvenskan läser avtalet mellan MFF och Peab.

Bild: Arkivfoto: Scanpix
"Villkorat av Malmö Stad´s godkännande samt uppfyllandet av MFF´s särskilda åtagande gentemot Swedbank är MFF och Peab överens om att avsikten är att MFF skall förvärva ytterligare aktier i Fastighetsbolaget av Peab så snart MFF har en sådan ekonomisk ställning att sådant förvärv lämpligen kan ske, alltid dock med beaktande av den sportsliga verksamheten."
De båda parterna är också överens i avtalet att de möjligheterna inte finns i den vanliga löpande ekonomin.
"...sannolikt förutsätter att MFF erhåller extraordinära intäkter i form av spelarförsäljningar eller Europaspel och som då inte behövs för att upprätthålla den sportsliga ambitionen."

MFF och Peab ska gemensamt varje år gå igenom klubbens ekonomi och vilka förutsättningar den ger för nya aktieförvärv.
För att nya förvärv ska kunna ske har MFF också kommit överens med Swedbank om en trappa när MFF kan förvärva ytterligare aktier.
I avtalet med Swedbank framgår också att MFF gör en extra amortering på 35 miljoner kronor och att de lån som finns i banken sedan tidigare sedan kommer att omfatta 340 miljoner kronor.
Amorteringsplanen ligger på 25 år, vilket innebär en amortering på 13,6 miljoner kronor.
När dessa lån är nere i 320 miljoner kan MFF förvärva 6,25 procent av Peabs aktier. Vid 300 miljoner ytterligare 6,25 och sedan är de två sista gränserna 275 respektive 250 miljoner.
Peabs har med det nya avtalet också gått med på att sänka sin årliga avkastning på aktierna från åtta procent till fyra.
Gå till toppen