Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mordmisstänkta frias

Alla de tonåringar som togs av polisen för mordet på femtonåriga Ardiwan Samir går fria från misstankar.

Bild: Arkivfoto: Sara Johari
Det var i måndags och torsdags förra veckan som de åtta tonåringarna - flera under femton - togs till förhör, respektive anhölls för mord alternativt medhjälp till mord.
De var alla på Ramels väg under nyårsfirandet natten till den 1 januari i år. Och de hade förhörts tidigare i utredningen. Men deras tidigare berättelser hängde inte ihop med det material polisen fick fram under den massiva utredningen - över 500 timmars förhör har genomförts.
— Det fanns ganska många anledningar att komma med skälig misstanke mot dem - flera omständigheter vi ville få förklarade, säger Pernilla Trimmel, aningen kryptiskt.
En anledning är att flera av de åtta såg ut att ha ljugit om vad de gjorde och var de var vid mordtiden. Tidigare uppgifter till Sydsvenskan säger att man misstänkte att en eller flera av de åtta såg skottlossningen och kanske kunde peka ut mördaren. De ska också ha fått titta på flera bilder från mobilfilmer från platsen, enligt en källa.
— Vi har fått in filmmaterial från nyårsnatten, bekräftar Pernilla Trimmel, men vill inte säga exakt på vilka platser filmerna är tagna.
De åtta unga verkar inte ha pekat ut någon möjlig misstänkt.
— Ett gripande är inte nära förestående, inte så att det sker de närmaste dagarna, säger Pernilla Trimmel. Men utredningen har förts framåt av förhören.
Vid ingripandena mot tonåringarna gjordes också flera husrannsakningar för att leta spår. Sånt görs, så här långt efter en händelse, för att konfiskera telefoner, kameror eller anteckningar - inte för att söka saker som blodspår eller fingeravtryck.
En omfattande brottsplatsundersökning gjordes på mordplatsen vid nyår. Med hjälp av bland annat blodspåren har händelseförloppet vid mordet rekonstruerats. Och flera uppgifter säger att tomhylsor från det förmodade mordvapnet hittats, som skulle kunna knyta en misstänkt till brottet.
Gå till toppen