Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Vad är det viktigaste för dig i valet?

I partiernas kampanjer inför söndagens val i Serbien dominerar de ekonomiska frågorna. Politikerna lovar fler jobb, nya investeringar och bättre standard men det är få serber som tror att valet kommer att leda till förändring.

Andrijana Vasic-Nikcevic, 29, marknadsförare: – Det behövs bättre livsvillkor generellt, men särskilt utanför Belgrad. Jag tror att vi som bor här inte förstår hur dålig situationen är på landsbygden och i små städer. Serbien behöver öppna sin marknad mot Europa, få igång produktionen och skapa konkurrens så att priserna kan sjunka. Men jag tror inte så mycket kommer att förändras efter valet, först måste det komma in helt nya personer i politiken. Jag ska rösta på det minst dåliga alternativet för inget alternativ är riktigt bra.
Dusica Stojilkovic, 40, blomsterförsäljare: – Att politikerna slutar ljuga så mycket som de gör. Och att det skapas jobb. I jordbrukssektorn behöver staten hjälpa till, så att våra produkter värderas högre och man kan försörja sig på det man odlar. Alla politiker är likadana, men det största problemet är att folk inte är beredda att jobba. Det är rätt mycket ”jag letar jobb, men ber till Gud att jag inte hittar något”.
Djordje Mihajlovic, 20, student: – Jag läser internationella relationer så jag är mest intresserad av hur våra politiker förhåller sig till utrikespolitik. De är ganska tydliga där, det är antingen EU, Ryssland eller politisk och militär neutralitet som gäller. För mig är EU och Ryssland två extremer, jag tycker det är bäst för Serbien att inte välja mellan väst och öst. Vi behöver ta fram en plan för vad som är Serbiens nationella intresse, och se till så att vi har en gemensam politik som omfattar fler än vad den gör idag.
Radoslav Dimoski, 59, arbetslös: – Det måste bli fart på företagandet så att folk får jobb. Vi är ett bittert folk nu eftersom det är så svårt att få det att gå ihop. Jag hade det bäst från 1967 när jag började jobba och fram till Titos död. Nu är det fruktansvärt, vi har nått botten. Jag vet inte vad jag ska tänka om EU, men jag tror att om vi går med så skulle jag kunna få ersättning som arbetslös. Den senaste veckan velar jag mellan två partier. Jag tror inte på något av dem, men något måste man ju välja.
Gå till toppen