Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sydsvenskan flyttar

Sydsvenskan flyttar in till centrala Malmö. Senast vid årsskiftet 2013/2014 kommer företaget att flytta in i nybyggda lokaler vid Triangeln. 

Det står klart sedan förhandlingar med NCC har avslutats.
– Jag tror att en flytt blir en energikick för oss. Vi kommer att sitta i ändamålsenliga och moderna lokaler närmare läsare och annonsörer, kommenterar Lars Dahmén, vd för Sydsvenskan, i ett pressmeddelande.
Sydsvenskan får tillgång till lokalerna, som ligger ut mot Citytunneluppgången vid Johanneskyrkan, under hösten 2013. Det handlar om 2,5 plan överst i huset och en yta om drygt 3000 kvadratmeter.
 Sydsvenskans nuvarande hyreskontrakt på Krusegatan löper till 2016. Planen är att hitta hyresgäster som kan ta över de lokalerna så snart företaget flyttar ut, för att på så sätt slippa en stor del av kostnaderna.
– Om vi inte lyckas hyra ut de nuvarande ytorna får vi en viss merkostnad, men även om det inte lyckas fullt ut kommer vi att ha en lägre total hyreskostnad över tid jämfört med idag, kommenterar Lars Dahmén.
 Flytten innebär också att Malmöredaktionen kommer att sitta i de nya lokalerna. Hyreskontraktet för de nuvarande lokalerna vid Stortorget sägs upp.   
Gå till toppen