Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här kostar även handbagage

Flera flygbolag har börjat ta betalt för handbagage.

Bild: Foto: Sydsvenskans arkiv
Många flygresenärer lämnar de stora resväskorna hemma när de reser. I stället klämmer de in rätt stora, fyrkantiga rullväskor i kabinens bagagehyllor – och slipper avgiften för incheckat bagage.
Men det knepet har en oviss framtid. Två amerikanska flygbolag tar sedan en månad betalt för de rullande väskorna. Avgiften ligger mellan 10 och 35 dollar (motsvarande 73-257 svenska kronor). Senare i höst höjer ett bolag avgiften till 100 dollar (73 kronor).
Flygbolaget Spirit var först med avgiften, som infördes för två år sedan. Allegiant följde efter i början av april, skriver Politiken.se.
Till tidningen uppger europeiska flygblag att de inte tänker hänga på avgiftstrenden. Easyjet avvisar tanken, och det gör även Norwegian.
Kristian Hvass på Copenhagen Business School CBS är expert på flygbranschen och han tror att avgiften kan sprida sig, helt eller delvis, skriver politiken.dk.
De amerikanska bolagens avgifter gäller bara större bagageväskor. Små portföljer, kameraväskor och handväskor slipper betala biljett.
Gå till toppen