Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kravaller i Tensta

Åtta tonåringar greps efter att ha kastat sten mot polis, vandaliserat och satt eld på en skola samt satt bilar i brand i Tensta, i västra Stockholm.

De sju ungdomar som greps i går kväll, misstänkta för att ha kastat sten mot polis, vandaliserat och satt eld på en skola samt satt bilar i brand i Tensta i västra Stockholm, har alla släppts.
– Två av dem är misstänkta för våldsamt upplopp, säger Björn Knutsson, stationsbefäl vid Västerortspolisen.
Oroligheterna började vid 18.30-tiden i går när en polispatrull gjorde ett ingripande och möttes av stenkastning. Flera tonårspojkar greps.
Vid 22.30-tiden kom nästa larm. Då vandaliserades Bussenhusskolan, en låg- och mellanstadieskola, som också stacks i brand. Ytterligare ungdomar greps.
– De materiella skadorna på Bussenhusskolan är omfattande. Det blir bekymmersamt när skolan är tänkt att öppna igen efter helgen. Där finns även en förskola, säger Simon Jonasson, stationsbefäl vid Västerortspolisen.
Totalt var ett 30-tal ungdomar inblandade i oroligheterna. De vandaliserade också delar av badhuset och Tensta gymnasium.
Under kvällen var upp till 21 polispatruller från flera polisdistrikt på plats i Tensta. Trots det lyckades tonåringarna sätta bilar i brand vid 00.30-tiden.
Ingen människa kom till skada under oroligheterna som klingade av under morgontimmarna.
Polisen har fått in tio anmälningar om brott.
Gå till toppen