Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Missade man några gånger fick man höra det”

En stor anledning till att Lugi inte fick spela SM-final förra året heter Anna Olsson. Nu har Lundaklubben värvat henne.

Anna Olsson lämnar Fredriksbergs IF för Lugi. Målet är inställt på SM-guld nästa säsong.ArkivFoto: David Bergström 2010Bild: David Bergström 2010
I tidningarna kallades hon ”Eslövsexpressen” och ”målsprutan” när Team Eslöv slog ut Lugi i SM-semifinalen 2011. Efter säsongen skrev Anna Olsson ettårskontrakt med danska Frederiksbergs IF i Köpenhamn för att utveckla sitt spel.
Vad lärde du dig i Danmark?
– Otroligt mycket. Det var helt andra krav än i Eslöv där jag fick förtroendet att skjuta mycket även om jag missade. Missade man några gånger i Köpenhamn fick man höra det. Det var egentligen en positiv grej för man lärde sig att avväga sina lägen. Dessutom hade laget fantastiskt duktiga spelare som man kunde få tips och råd av.
Varför stannar du inte där då?
– Lugi är en intressant och spännande klubb med höga ambitioner. Det lockade så klart. Jag har bott kvar i Lund hela tiden och pendlat till handbollen i Danmark, till skolan i Helsingborg och till jobbet i Malmö. Det var rätt tufft. Utan allt resandet kommer jag att kunna fokusera.
Vad har du pluggat och jobbat med?
– Servicemanagement på Lunds universitets Campus Helsingborg, jag är precis klar. Och jag har jobbat extra i en reception.
Vilken position ska du spela på?
– Mittnia eller vänsternia, tror jag, men det spelar ingen roll. Jag kan spela på alla.
När kommer du till Lugi?
– Jag har kontrakt till slutet av juni, sedan är jag ledig några veckor och ska träffa släkt och vänner. Sen börjar jag.
Hur ska Lugi vinna SM-guld nästa år?
– Med ett så harmoniskt lag som möjligt. Lugi har många talangfulla unga spelare att utveckla. Det är inte laget med de bästa spelarna som vinner, utan det lag som kämpar bäst.
Möjligen är Anna Olsson inte klubbens sista värvning i vår.
– Vi har inte pratat färdigt med några av våra egna, så det kan bli någon ny till. Men Anna blir ett perfekt tillskott, säger Lugis sportchef Emme Adébo belåtet.
Gå till toppen