Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Therese Sjögran missar OS

Det blir inget OS för Malmös Therese Sjögran. Mittfältsstjärnan skadade
ett korsband på tisdagens träning och blir borta resten av säsongen.

Siktar på att komma tillbaka. 35-åriga Therese Sjögran säger att hon tänker ta sig tillbaka efter korsbandsskadan. Men någon fotboll under resten av 2012 blir det inte för LDB FC Malmös landslagsmittfältare.Bild: Arkivfoto: Åsa Wallin
- Det hände under ett moment som jag gjort tusen gånger förut. Jag tog mig ner mot kortsidan och så lade jag all vikt på vänster ben. Sedan vek sig knäet, säger Therese Sjögran.
Hon undersöktes först av sjukgymnasten och efter att hon magnetröntgats kunde läkaren konstatera att främre korsbandet är av. Det innebär att hon blir borta från spel i ungefär åtta månader.
Därmed är hennes säsong definitivt över. Inget OS i London. Inget mer Champions League-spel i år. Inga fler matcher i damallsvenskan.
- Det är klart att det känns tungt. Eller det känns riktigt jävla pissigt om jag ska vara ärlig. Men det finns inte så mycket jag kan göra åt det nu, säger Therese Sjögran.
Mittfältaren Therese Sjögran är Sveriges mesta landslagsspelare på damsidan med 182 landskamper och skulle ha gjort sitt fjärde OS. 
LDB-tränaren Peter Moberg lät nedstämd efter att ha fått det tunga skadebeskedet.
- Det är otroligt tråkigt naturligtvis. Särskilt för Therese, säger tränare Peter Moberg.
- Speciellt när det är en säsong med både OS och Champions League. Det är tragiskt.
Att få en av lagets viktigaste spelare långtidsskadad är ett oerhört avbräck, menar Peter Moberg.
- Hon är oerhört viktig för vårt offensiva spel. Men fotboll är ett lagspel och även om det känns tungt idag så måste vi blicka framåt. Vi har en viktig match redan på söndag, säger han.
Trots skadan blickar 35-åriga Therese Sjögran framåt och är inställd på att fortsätta karriären.
- Det första jag tänkte efter beskedet var faktiskt att jag skulle ta mig tillbaka. Jag siktar på att ta mig till EM nästa år, jag vill ta mig dit och jag är inställd på det. Men sedan får vi se efter om kroppen klarar det, säger hon.
Sjögrans skada är inte den enda som skapar huvudbry för förbundskapten Thomas Dennerby inför OS. Mittbacken Charlotte Rohlin är också knäskadad och missar turneringen. Den förra MFF-spelaren Sara Larsson, även hon mittback, riskerar också att missa London-OS på grund av en hälskada.
– Tittar man på startelvan i VM förra året så är det fem spelare som är borta, eller åtminstone fyra och en halv om man tänker på Larsson, säger Thomas Dennerby till nyhetsbyrån TT och räknar från bronslaget även upp gravida Josefine Öqvist samt LDB FC Malmös Linda Forsberg som lagt av på grund av en knäskada.
Även om Dennerby kommer att sakna Sjögrans erfarenhet försöker han ändå se positivt på framtiden och OS.
– Ibland händer det att lag som råkar ut för sånt här tar sig samman, knyter näven i fickan och gör något stort.
Gå till toppen