Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånetrafiken drar in flera linjer

Skånetrafiken drar in busslinjer och skär ned på tågtrafiken från och med mitten av augusti.
– Vissa tåg som i dag går varje halvtimme kommer att köras en gång i timmen i stället, säger Göran Lundblad, trafikchef.

Skånetrafikens neddragningar beror på ett underskott i budgeten på 120 miljoner kronor.
Ystadslinjerna 304, 576 och 578 tas bort helt och Eslöv förlorar helgtrafiken på linjerna 470 och 474. Men det är tågtrafiken som ändå berörs mest, menar Göran Lundblad.
– Ett antal tåglinjer kommer inte att köras med samma frekvens under helger och under lågtidstrafik. Vi ändrar från halvtimmestrafik till entimmestrafik, färre turer helt enkelt.
Förändringarna slår igenom 19 augusti men redan 19 juli ska reseplaneringsverktyget på skanetrafiken.se visa de nya tiderna så att kunderna kan söka och planera sina resor.
Behovet av tågvärdar och ombordpersonal kommer också att minska, och i och med neddragningarna behövs färre lokförare och busschaufförer.
– Personalnedskärningarna drabbar ju inte Skånetrafiken utan trafikföretagen, jag tror Veolia har räknat med att hundra tjänster kan beröras, säger Göran Lundblad.
Gå till toppen