Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Spirituell uppföljare behöver spelare

Utvecklare: Light Box Interactive. Cirkapris: 600 kronor.

Starhawk

GamePlatform: Playstation 3Recension Starhawk. GameDevelopers: Light Box Interactive. GameIndicativePrice: 600. GameLaunchDate: 2012-06-07.
Taktisk dimension. Spelaren kan röra sig över stora områden och bygga upp enheter för försvar och anfall.Foto: GamespressBild: Gamespress
”Warhawk”, som släpptes 2007 till PS3, var ett multiplayerspel. Med strider som tog plats både i luften och på marken var det ett kontrollerat kaos som på många sätt kändes uppfriskande. Det här var innan alla spel fått för sig att de måste vara ”Call of Duty” för att sälja.
”Starhawk” är en spirituell uppföljare, men den här gången finns det även en kampanj för dem som inte är intresserade av att spela online.
Det hade varit intressant om den delen hade varit bra. Den är okej, men med karaktärer som det är svårt att bry sig om, som gör saker som aldrig känns direkt angelägna, blir det problematiskt.
Man genomför en serie uppdrag utan att få någon känsla av att det är viktigt. Den enda funktionen det fyller är att förbereda spelarna för multiplayer.
”Starhawk” är ett actionspel i tredje person, i en öppen värld där man kan ta sig över stora områden. Man kan också bygga enheter för försvar och anfall, något som är enkelt och tillför en dimension av taktiskt tänkande och dessutom ger en välkommen variation i spelandet.
Onlinedelen är svårare att bedöma. Som med många spel som är baserade på onlinespel är det svårt att dra linjen mellan vad spelet är idag och vad det har potential att bli.
”Starhawk” har en intressant grund, men sedan handlar det om hur utvecklarna bygger på den med nya uppdateringar och om det får något fäste bland spelarna. Det spelar ingen roll hur intressant en onlinevärld är eller hur bra speldesignen är, om inga spelare är i den.
”Starhawk” är inte ”Call of Duty”, men spåren av den seriens enorma framgångar syns i spelet.
De syns i snart alla spel som inkluderar multiplayer.
Gå till toppen