Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Barn i mellanålder får sin plats på biblioteket

Balagan. Så heter en helt ny avdelning som invigs på Malmö stadsbibliotek idag klockan 11.30. Balagan betyder kaos eller oordning. Om det är det barnen möts av idag återstår att se.
Den nya avdelningen, som biblioteket beskriver som unik, riktar sig till barn i åldrarna 9–12 år.Foto: Sara JohariBild: Sara Johari
Den nya avdelningen, som biblioteket beskriver som unik, riktar sig till barn i åldrarna 9–12 år. I den 170 kvadratmeter stora lokalen finns bland annat kojor, datorer, klättringsbara bokhyllor och en himmelssäng.
Balagan har utvecklats av två barnkulturdesigners, Eva-Johanna Sandberg och Sara Stiber, i samarbete med elever från Mellanhedsskolan och Möllevångsskolan.
Att biblioteket riktar sig just till åldrarna 9-12 förklarar projektledaren Andreas Ingefjord så här:
– Det är en mellanålder som inte haft en naturlig plats på biblioteket tidigare. Dator- eller tv-spel, kompisar och idrott tar över. Med Balagan ger vi dem en egen plats där de kan känna sig välkomna, utan stress och krav, samtidigt som de kan utveckla sina intressen.
Gå till toppen