Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olika bud om vad huset är värt

När Lars Petersson tog hjälp av Värderingsdata i Kungsbacka värderades hans och hustrun Anitas radhus i Arlöv till 2,1 miljoner kronor. Tillsammans med mäklaren kom de fram till ett utropspris på 1 995 000 kronor.

Döm om hans förvåning när han upptäckte att bolåneinstitutet SBAB beräknade ett slutpris som landade på nästan 200 000 kronor mindre.

Lars Petersson reagerar starkt på att det finns en andra prisuppgift på hans och hustrun Anitas bostad på Hemnet som han inte fått reda på. Förutom mäklarens värdering kan intresserade ta del av en beräkning av slutpriset som SBAB gjort.Bild: Lisbeth Westerlund
Hemnet och SBAB har ett samarbete som innebär att vissa villor, radhus och bostadsrätter har ett beräknat slutpris. Det beräknade slutpriset är baserat på tidigare försäljningspriser i området, den enskilda bostadens status har inte tagits med i beräkningen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen