Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF utökar ägandet i stadion

Malmö FF:s utökade ägande i Swedbank stadion är nu även formellt klart.

Bild: Arkivfoto: Göran Olsson
Sedan kommunstyrelsen beslutade att ändra sitt borgensåtagande, så att det passade konstruktionen, har MFF bara väntat på att den kommunala besvärstiden skulle gå ut, vilket skett nu.
Malmö FF äger numera 75 procent av arenan, sedan man köpt ut Erling Pålsson Teknik och Fastighets AB och förvärvat hälften av Peabs aktier.
Det är en affär på cirka 90 miljoner kronor, som finansierats med nya lån, men också av egna medel som blir disponibla när MFF blir majoritetsägare i bolaget, där pengarna tidigare varit låsta.
– Affären innebär att Malmö FFs resultat beräknas förbättras med omkring 15 miljoner per år, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson. Vi har löpande underskott i verksamheten och denna affär innebär ytterligare ett steg mot en verksamhet i ekonomisk balans.
Från och med nu äger MFF 75 procent av stadion, medan Peab äger de resterande 25.
Gå till toppen