Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så går det ikväll

Spirande optimism råder bland Skånes sportprofiler
inför kvällens EM-match mot England.

Lisa Nordén, triathlet.
– Eftersom jag är på träningsläger i Schweiz just nu med en massa engelsmän så hoppas jag verkligen inte att vi förlorar. Jag tror på 1-1 och hoppas att Zlatan gör målet. Vi blir klara med våra backintervaller lagom till att matchen börjar ikväll.
 
Tomas Axnér, handbollsprofil:
– Sverige vinner med 2-1. Zlatan och Elmander gör varsitt mål. Jag befinner mig i en liten bergsby utanför Florens och ska se matchen på Rai Uno.
Jimmy Durmaz, MFF-spelare:
– Jag tror tyvärr England vinner med 2-1. Zlatan är den enda spelare i Sverige som har kvalitet att göra mål på England så han gör målet. Vi är på träningsläger på Irland så vi ska tränga ihop oss i ett rum och titta på matchen tillsammans.
Therese Sjögran, LdB FC Malmö:
– Sverige måste vinna, något annat går inte. 2–0 till Sverige gissar jag, även om det blir tajt. Vi är bäst när vi möter bättre lag. Zlatan gör båda målen. Det handlar om att Sverige måste våga, det gjorde vi inte på premiären. Satsar man allt kan man inte förlora.   
Patrik Sylvegård, vd för Redhawks:
– Ska jag svara med hjärtat eller hjärnan? Jag tror att det blir oavgjort tyvärr, 1–1. Men hjärtat säger tio mål till Sverige! Jag har dålig koll på England, men Zlatan är den ende som kan göra mål för Sverige. Första matchen mot Ukraina kanske var en nervmatch, men det såg inte bra ut. Det hänger mycket på det mentala.
Klara Svensson, proffsboxare:
– Det kan väl inte gå sämre än senast. Sverige har ett litet mentalt övertag på England och det vet jag själv hur viktigt det kan vara. Vi vinner med 2-0. Anders Svensson gör faktiskt båda målen.
Andreas Vinciguerra, tennisprofil: 
– Jag tror faktiskt att Sverige vinner, det blir 2–1. Jag tror att Sverige är hungriga på revansch efter Ukraina-matchen. Någon dålig match kommer alltid och de har ju spelat bra innan. Zlatan gör ett och Källström gör det andra.
Olof Persson, fotbollsprofil: 
– Jag är lite försiktigt optimistisk. Tror att det blir seger, resultat är svårt men jag har har en bra känsla. 2–1 kan vi väl säga. Zlatan och Elmander. Engelsmännen är lite segervissa och det tror jag är en fördel för Sverige som inte har något att förlora. Förhoppningsvis får vi se ett betydligt mer avslappnat Sverige. Vid 20-tiden kommer jag att intervjuas om matchen vid storbildskärmen i Folkets park och det ser ut att bli härligt väder, det är upplagt för en mycket trevlig kväll.
Anja Gatu, sportchef på Sydsvenskan
– Jag tror på oavgjort, 2–2. Målskyttar blir Zlatan och Källström för Sverige. Gerrard och Young för England. Hamrén fick sig nog en tankeställare senast. Jag tror att Sverige kommer att spela smartare och inte underskatta England som i matchen mot Ukraina. Det blir väldigt fascinerande. Sverige har inte förlorat en tävlingslandskamp mot England på 24 år. Matchen ser jag på något lugnt ställe med vänner och min åtta veckor gamla dotter.
Karolina Kedzierska, taekwondostjärna:
–  Jag hoppas ju självklart på Sverige men jag tror att det blir lite tufft. Jag har tippat oavgjort, 1–1. Om Sverige lyckas göra något åt sina fasta situationer så skulle det kunna bli vinst, men jag tror på 1–1. Jag hoppas att de har fått sig en tankeställare efter matchen mot Ukraina.
Gå till toppen