Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Succéinhopp av "Chippen"

Emir Bajrami fick chansen från start mot Frankrike – men var näst intill osynlig. Ersättaren Christian Wilhelmsson var det dock ingen som missade.

Bild: Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
"Chippen" kom in redan efter halvtidsvilan, och visade direkt att det var rätt man på rätt plats i en sådan match.
Efter tio sekunder sprang han till sig ett friläge, men var en halvmeter offside.Några minuter senare spelade han mycket fint fram Sebastian Larsson, men skottet gick rakt på målvakten Hugo Lloris.
Han var med i det tryck mot Frankrikemålet som till slut ledde till Zlatan Ibrahimovic 1–0, och höll dessutom skälv på att få in bollen i mål, efter en fin lytftning från Zlatan.
Lägger man sedan till att Wilhelmsson höll på att fixa en straff och dessutom sånär nå Zlatan Ibrahimovic med ett inlägg så kan man fastslå att det hände mer kring "Chippen" på 25 minuter än vad det gjort på vänsterkanten under hela turneringen.
Notervärt är att förbundskapten Erik Hamrén provat fyra spelare till vänster under gruppspelsmatcherna: Förutom Bajrami och Wilhelmsson har även Ola Toivonen och Rasmus Elm spelat där.
Wilhelmsson, som kan vara en av dem som säger tack och hej till landslaget efter EM, kanske borde tänka sig för en extra gång innan han bestämmer sig.
Gå till toppen