Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Sverige spelade för sin heder”

Laurent Blanc öste beröm över Sverige efter blågults 2–0-seger. "Jag gratulerar Sverige. De spelade för sin ära och heder. Hade de spelat så här från början hade de gått vidare", säger den franske förbundskaptenen.

Laurent Blanc.Bild: Foto: Martin Meissner/AP
Blanc var besviken, men inte helt överraskad.
– Vi var beredda på en väldigt tuff match. Men så svårt? Nej. Vi var för svaga på vissa delar av planen. Sverige spelade med mycket hjärta. Fysiskt mycket bättre än vi.
– Och så har de en spelare som verkligen kan göra skillnad, säger Blanc och berömmer Zlatan Ibrahimovic.
Samtidigt var han hård i kritiken mot sitt eget lag.– Vi var inte på den nivå vi ska vara på. Vi förlorade på vårt försvarsarbete och vårt mittfält. Vi trodde att intensiteten skulle sjunka i andra. Svenskarna fick mycket utrymme. Vi kämpade hela matchen, men Sverige ville mer.
– Jag gratulerar Sverige, de spelade bra, men de ska hem.
Nu väntar Spanien i kvartsfinal i Donetsk.
– Man ska alltid vara optimistisk. Självklart är vi besvikna på matchen och på resultatet, men det viktigaste är att vi kvalificerade oss.
– Vi gjorde det inte lätt för oss. Vi har en dag mindre vila. Vi måste verkligen prestera bra för att slå Spanien. Spelar vi som i kväll kommer det att bli svårt.
– Vi har fram till lördag att hitta en bättre nivå än mot Sverige.
Gå till toppen