Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: Ett rättssamhälle kan inte tolerera att hotade personer dödas

I dag avslutas rättegången mot den man som dödade sin före detta sambo inför deras gemensamma barn på öppen gata på Lugnet i Malmö.

Brister i samarbetet mellan olika myndigheter har gjort att ännu en kvinna har dödats, skriver kammaråklagare Ulrika Rogland som driver mordåtalet.

Polisens tekniker i arbete på mordplatsen efter att en man dödat sin före detta sambo på öppen gata på Lugnet i Malmö.Bild: Foto: DRAGO PRVULOVIC
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Mannen dömdes i november 2011 för att ha frihetsberövat kvinnan i oktober. Han hade suttit häktad fram till huvudförhandlingen men försattes då på fri fot då tingsrätten inte ansåg att det fanns risk för fortsatt brottslighet. Mannen var tidigare ostraffad och familjen hade levt under välordnade förhållande i en ekonomiskt stark mindre kommun utanför Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen