Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: Hållbarhet kräver utbildning

För att lyckas måste FN:s toppmöte i Rio utnyttja det faktum att utbildning kan förändra liv och skapa den framtid vi behöver.

Det skriver Hirofumi Hirano, Japans utbildningsminister, Lena Ek, Sveriges miljöminister och Irina Bokova, generaldirektör för Unesco.

När Japan drabbades av den stora jordbävningen och tsunamin 2011 överlevde nästan alla grundskoleelever i den lilla kuststaden Kamaishi. De visste att det gällde att skynda sig till högre belägen terräng. De överlevde för att de hade fått lära sig att reagera, påpekar skribenterna.Bild: Arkivfoto: Yasuhiro Takami 2011
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
När östra Japan drabbades av den stora jordbävningen och tsunamin den 11 mars 2011 överlevde nästan alla grundskoleelever i den lilla kuststaden Kamaishi. De visste att det gällde att skynda sig till högre belägen terräng. De överlevde för att de hade fått lära sig att reagera. Hur man skyddar sig mot sådana katastrofer är något som finns i barns och vuxnas medvetande. Skyddet ligger i kunnandet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen