Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SVT Malmö tappar chef till ESC

Chefen för SVT i Malmö, Christel Tholse Willers, lämnar tv-huset i Västra hamnen efter fyra år.

Nu ska hon istället ägna sig åt nästa års final i Eurovision Song Contest.

– Jag har fått en fråga om jag vill jobba med Eurovision Song Contest och den frågan kommer ju inte varje år. Jag kunde inte värja mig, för mig är detta ett drömprojekt.
Det säger Christel Tholse Willers, som efter fyra år som tv-chef i Malmö nu lämnar både tv-huset och staden. Tillsammans med familjen flyttar hon nu till Stockholm där redaktionen för Eurovision Song Contest 2013 finns. Där ska hon ingå i projektledningen, under Martin Österdahl som är exekutiv producent för evenemanget.
För Christel Tholse Willers är meloditävlingen ingen ny bekantskap. I sex år, mellan 2003 och 2008, jobbade hon som projektledare för den svenska Melodifestivalen.
Sedan tog hon över som tv-chef i Malmö efter Carina Brorman och var med om att flytta SVT från det klassiska tv-huset på Jägersro till det nya i Västra Hamnen 2010.
De senaste fyra, fem åren har det producerats väldigt många bra tv-program i Malmö, säger hon.
– Malmö är i dag en väldigt stark tv-station. Vi producerar sextio till sjuttio olika titlar varje år och har en stor genrebredd. Jag hoppas att jag har krattat för en fortsatt stark programutveckling i Malmö.
Betyder valet av dig till Eurovision Song Contest att det blir Malmö som får evenemanget?
– Ha ha, du är inte den första som ställer den frågan, kan jag säga. Men, nej, det betyder inte med automatik att Malmö får ESC.
Så hur kommer Eurovision Song Contest nästa år att bli?
– Jag tror att det kommer att bli helt fantastiskt, vi är ju väldigt duktiga på det, se bara på hur SVT har utvecklat Melodifestivalen. Det här blir bara i ett lite större format.
Enligt Albert Svanberg, chef för allmän-tv-divisionen på SVT, ska arbetet med att hitta en ny tv-chef till Malmö-tv inledas direkt. Men det kan ta tid och han räknar med att det ska finnas en tillförordnad chef på plats i september:
– Malmö och utbudet från Malmö-tv är en extremt viktig del av Sveriges Television. Det är viktigt att det finns ett kreativt arbetsklimat, säger han.

Alla Malmös tv-chefer

Gunnar Ollén, 1950 (dåvarande Radiotjänst) –1979.
Ingrid Edström (1979-1982).
Ingvar Bengtsson (1982–1985).
Bengt Linné (1985–2001).
Carina Brorman (2001–2008).
Christel Tholse Willers (2008–2012).
Gå till toppen