Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: Positiv antirasism

Den främsta anledningen till att vi stärkt vår närvaro i Malmö är att det finns många starka krafter som tror på ett Malmö för alla

Antirasistiska grupper och nätverk har inte lyckats fånga upp de många människor som vill bygga ett samhälle utan rasism och intolerans. Nu är det är dags att diskutera hur det ska ske.

Det skriver Daniel Poohl och Alex Bengtsson som företräder stiftelsen Expo och tillsammans har skrivit boken Positiv antirasism.

Nätverket Malmö Hjärta Mångfald arrangerade hösten 2010 en manifestation mot de skjutningar som nu Peter Mangs står anklagad för.Bild: Foto: Drago Prvulovic
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Under våren har Expo öppnat kontor i Malmö. Många har frågat om det beror på att Malmö har större problem med rasism och intolerans än andra städer. Vi har hela tiden sagt nej. Självklart har Malmö sina problem. Men den främsta anledningen till att vi stärkt vår närvaro i Malmö är att det bortom de svarta rubrikerna finns många starka krafter som tror på ett Malmö för alla.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen