Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barista: ”Nu skäms vi”

Hög moral är en viktig del av Barista Fairtrade coffees varumärke. Men när det gäller de egna anställda bryter företaget mot kollektivavtalet på flera punkter.

De anställda på kafékedjan Barista Fairtrade coffee har inte fått någon övertidsersättning. Om det har varit ont om kunder har chefen kunnat skicka hem anställda utan bibehållen lön och sjuklön har inte betalats ut korrekt.Bild: Arkivfoto: Ludvig Thunman
I handboken med regler för de anställda på kaffekedjan Barista Fairtrade coffee står det att de anställda ska ge mer av sig själva än på ett "vanligt" jobb.
I praktiken betyder det att ingen övertidsersättning betalas ut, att arbetspass kan förkortas med kort varsel utan bibehållen lön och att sjuklön inte betalas ut korrekt.
Så här står det i handboken, eller den "Kick ass-guide för att förändra världen" som företaget valt att kalla den:
"Ibland kan man byta pass istället för att sjukanmäla, så att man får ihop sin månadslön utan att belasta samhället och Barista med sjuklön", står det.
I handboken står det också så här om övertid: "Barista har ingen beordrad övertid, så blir du tillfrågad att stanna längre någon dag med hög försäljning innebär det att det sker till ordinarie lön."
– På det här sättet kan företaget se till att slippa sjuklönekostnaden. Dessutom anger kollektivavtalet när övertidsersättning ska betalas, det kan inte företaget själv bestämma, säger Lynn Ljungberg, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.
Det finns även andra konstigheter i handboken som hotell- och restaurangfacket vänder sig emot. "Platschefen kan även välja att avbryta ett pass ifall försäljningen är svag."
– Så får det inte gå till, då förlorar den anställde lön. Det är en skam för ett företag som talar om att de har så hög moral, säger Lynn Ljungberg.
Charlotta Falvin som är nytillträdd styrelseordförande för Barista medger att företaget gjort fel när de skrivit så i handboken.
– Det är fullständigt vrickat så klart. Det stämmer att det inte är i enlighet med avtalet och det ska vi omedelbart ändra på.
Charlotta Falvin vet inte vem det är som har skrivit handboken, men tror att det är någon i ledningen.
– Vi är kollektivanslutna, och det är viktigt för oss att det ska vara schyst, men det är uppenbarligen inte så det har funkat. Nu skäms vi, detta är fel och ska rättas till, lovar hon.
Hotell- och restaurangfacket har kallat Barista till förhandling rörande brott mot lag och avtal.
Kommer personalen att ersättas för förlorad övertidsersättning?
– Det har vi inte diskuterat. Första fokuset är att vi ändrar på handboken. Vi har mejlat ut att kollektivavtalet gäller, det är inget snack om saken, säger Charlotta Falvin.

Reglerna för sjuklön

Du har förutom rätten att vara hemma från jobbet har du också rätt att erhålla sjuklön från arbetsgivaren.
Första dagen är en karensdag där du får ett löneavdrag men ingen sjuklön. Det är en självkostnad för dig vid sjukdom.
Dag två till fjorton har du sjuklön på 80 procent av den beräknade ersättning som du skulle ha fått om du jobbat.
Källa: Hotell- och restaurangfacket

Barista

Barista Fairtrade coffee bildades 2006 i Malmö. Kaffebarerna finns på nio platser i Lund och Malmö, men även i bland annat Stockholm, Göteborg, Uppsala och Umeå.
Företagets fokus ligger på rättvisemärkta produkter.
Gå till toppen