Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LDB upp i serietoppen

Trots att ex-malmöiterna Manon Melis, Nilla Fischer och Jörgen Petersson gjorde sitt bästa kunde de inte hota ett stensäkert LDB FC Malmö.

När två offensiva lag möts blir det rolig fotboll. I går var det kamp från första till sista minuten.
Manon Melis, LDB:s förra skyttedrottning, påminde redan i sjunde minuten gamla och nya fans om vem hon är. Elegant chippade hon bollen över huvudet på Thora Helgadóttir, och så stod det 0-1.
Ett par minuter senare hittade Ramona Bachmann, som spelade på topp med Anja Mittag, fram till Sara Björk Gunnarsdóttir och det blev 1-1.
LDB FC måste vinna matchen för att fortsätta dela ledningen i allsvenskan med Tyresö. Första halvlek var minst lika mycket gästernas, som var ute efter säsongens första seger på bortaplan.
Linköping FC, sexa i tabellen, har haft en ojämn säsong och sa nyligen adjö till tränare Denise Reddy. Istället har manager Jörgen Petersson återtagit sin gamla syssla. Oavsett om det är hela förklaringen så kom laget till Malmö med två friska segrar i ryggen: 4-1 mot Piteå och ett egostärkande målkalas med 11-0 mot Djurgården.
Halvtidsvilan handlade för Malmös del om att styra upp spelet på mittfältet, sa tränare Peter Moberg efter matchen.
– Jag tycker vi gjorde en dålig första halvlek och en mycket bättre andra, där Schmidt och Björk höll sina positioner och skärpte passningsspelet.
Med en av de finurligheter som utmärker Anja Mittag spelade hon fram till Ramona Bachmann och det som skulle bli segermålet.
Men matchens utropstecken var LDB FC:s  Alexandra Riley som fanns överallt, bröt, rensade, passade och dribblade trots att hon just gjort en blixtvisit hem till Nya Zealand på andra sidan jordklotet och två träningsmatcher mot Kina som OS-örberedelse.
– Kanske världens bästa vänsterback. Vi hade henne på vår önskelista och med Frida (Nordin) skadad slog vi till, sa Peter Moberg belåtet.
När LDB FC spelade Champions League i Frankfurt var Alexandra Riley i Duisburg. Träff ordnades, tycke uppstod, kontrakt skrevs.
Bara 838 personer kom till Malmö ip denna regn- och EM-befriade tisdag för att återse tidigare LDB-stjärnor som Melis och Nilla Fischer.
För många klubbar är bristen på publik ett stort bekymmer. Linköping hade förra året ett publiksnitt på 663 personer och en omsättning på 7,5 miljoner. Sju år tidigare var publiksiffran 1 609 och omsättningen 2,4 miljoner.
Gå till toppen