Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Skyskrapa vid Dockan överklagas

En extrem skyskrapa som kommer att spoliera närmiljön. Med de orden har bygget av det 85 meter höga hotellet vid Dockan överklagats igen.

Bild: Arkivfoto: Hussein El-Alawi 2011
Det nya hotellet vid Dockan ska bli 85 meter högt. Men i detaljplanen får det bara bli 15 meter. Byggplanen överklagas nu ännu en gång av närmsta grannen, bostadsrättsföreningen Dockterrassen.
Föreningen argumenterar för att det 23 våningar höga bygget, med plats för 300 rum, avsevärt kommer att försämra miljön i området.
Bland annat skriver föreningen att Isbergs gata riskerar att bli så övertrafikerad att balkongerna kommer att bli otrevliga att vistas på. De är också kritiska till det ”vindinferno” och den skugga som befaras bli följden av bygget.
Föreningen, som hellre skulle vilja bli grannar med en hundrastplats eller en lekplats, anser sammantaget att den miljökonsekvensbeskrivning som gjorts är behäftad med så stora brister att den inte kan utgöra beslutsunderlag.
Föreningen har tidigare överklagat stadsbyggnadsnämndens beslut. Den gången fick kommunen bakläxa av länsstyrelsen för att nämnden inte förankrade beslutet i kommunfullmäktige.
Gå till toppen