Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fejd bakom Sahlgrenska-bråk

En fejd, någon form av släktrelation, ligger bakom det stora bråket vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg i går kväll, enligt polisen. Fyra personer har anhållits misstänkta för mordförsök.

Sahlgrenska sjukhuset, Göteborg.Bild: Foto: Scanpix
En fejd, någon form av släktrelation, ligger bakom det stora bråket vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg i går kväll, enligt polisen.
Polisen är under utredningen medvetet luddiga om vilka det är som har råkat i luven på varandra så till den grad att de skjuter och håller på att slå ihjäl varandra.
– Vi har sagt att det finns en fejd, någon typ av släktrelation som gör att det är väldigt komplext och väldigt svårt att höra och genomföra förundersökningen. Men längre kan vi inte sträcka oss. Vi väger varje ord på guldvåg. Hamnar vi fel kan de fortsätta bråka, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid Göteborgspolisen, till TT.
TT: Då kan en uppgörelse mellan kriminella gäng i vanlig mening uteslutas?
– Ja, det ser inte vi att det är.
Under natten togs tolv personer in till förhör. Två av dem anhölls misstänkta för vapenbrott. Ett vapen hittades i den bil de åkte i och som polisen stoppade. Men det är ännu oklart om dessa två även kan kopplas till Sahlgrenskabråket.
Fyra anhölls misstänkta för mordförsök men polisen antyder att det kan bli fler.
– Vi vet inte var det här slutar. Det är många personer som varit involverade i bråket, säger Gustafsson.
Fyra bilar har tagits i beslag, varav en har skottskador.
Två personer vårdas för skador de fått vid bråket vid Sahlgrenska.
Det var strax efter klockan 20 i går kväll som sex personer började bråka på en parkering vid sjukhuset. De slogs med olika tillhyggen och en av dem sköt in i en bil. Polisen har hittat en pistol. En blodig man påträffades i närheten, men han var inte vara skottskadad utan hade blivit slagen i huvudet.
Polisen ser samband mellan onsdagskvällens bråk och det större tumult som uppstod på sjukhusets intensivvårdsavdelning kvällen dessförinnan. Redan efter den första händelsen höjdes säkerheten sjukhuset.
– Det här är två extraordinära händelser som går långt utöver sjukhusets ordinarie vardag. Det är händelser som naturligtvis personalen upplever som oerhört obehagliga, det gör vi allihopa, säger Marielle Korend Larsson, kommunikationschef på sjukhuset.
– Redan efter första händelsen förstärkte vi de säkerhetsrutiner som gäller i sådan här lägen. Vår personal har under svåra omständigheter uppträtt mycket professionellt och gjort precis vad de ska göra.
Gå till toppen