Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: Sverige har ett samtalsklimat om religion som inte gagnar tillväxt

Idag inleds Almedalsveckan. Lunds stifts biskop, Antje Jackelén, som deltar i ett av seminarierna, skriver att det är en högre form av mobbning att betrakta troende människor som något exotiskt, som folk som tror på konstiga saker, äter konstig mat på konstiga tider och klär sig konstigt.

Att betrakta troende människor som något exotiskt, som folk som tror på konstiga saker, äter konstig mat på konstiga tider och klär sig konstigt är en högre form av mobbning, skriver Antje Jackelén.Bild: Foto: Lars Brundin
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
I Skåne handlar mycket om tillväxt. Det ordnas seminarier om hur kompetent folk ska lockas hit, hur entreprenörskap underlättas och hur man främjar allt ifrån innovation och forskning till stadsnära odling.
Människans andliga liv diskuteras sällan. När allt annat ska växa, hur växer då människors inre liv? Hur får tumörforskaren uppleva att livet handlar om mer än molekyler och jagande efter större forskningsanslag? Hur behåller kvinnan i bolagsstyrelsen sina långsiktiga värderingar när det är kvartalsrapporter som räknas? Hur får affärsmannen med guldkort hos SAS sin inre kompass justerad mellan flygplatslounger och stapeldiagram?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen