Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han kan fylla Durmaz tomrum

När Jimmy Durmaz flyttar lär Miiko Albornoz fylla yttermittfältarens lucka. Själv vill han helst spela som ytterback.

Miiko Albornoz var strålande på högerbackspositionen i går. Han tog smarta initiativ i offensiven, klackade fram passningar och gick på bra avslut.
– Vi har haft jättekul på träningarna och längtat till den här matchen. Vi har sådan power i laget och dödar matchen tidigt. Själv spelar jag gärna lekfullt, jag vill bjuda publiken på något extra, sa han efter MFF:s fyrverkeri mot AIK.
Under det allsvenska EM-uppehållet har Albornoz sett mycket fotboll och inspirerats av det spanska landslaget.
– Jag älskar spansk fotboll och tittar jättemycket på David Silva, min favoritspelare. Han spelar inte på min position men är en fantastisk spelare.
Mot AIK valdes Albornoz till matchens lirare, "det var jag värd efter första halvlek", för sin insats som högerback. När Jimmy Durmaz flyttar från Malmö kan Albornoz få byta position för att fylla luckan på yttermittfältet.
– Jag trivs väldigt bra på högerkanten med Jille (Hamad). Jag vill spela som ytterback, det är där jag kommer att slå igenom. Men jag lirar självklart där Rikard Norling vill.
Gå till toppen