Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Ett minne för Malmöborna”

Det dröjde till i dag på morgonen innan Malmö stads turistdirektör Johan Hermansson kunde jubla. Då fick han beskedet: nästa års final i Eurovision Song Contest var Malmös.

Johan Hermansson.Bild: Foto: Åsa Sjöström
– Jag anade att vi hade en chans när det bara var två kvar. Men jag är en försiktig general. När man är ute och springer är det ingen idé att börja tänka på vattenflaskan som väntar runt hörnet. Man vågar inte andas ut förrän det är klart, och det var det i morse. Nu vill vi göra det här till något som Malmöborna ska minnas hela livet.
Diskussionerna mellan SVT och Malmö stad har handlat mycket om vad som ska hända utanför arenan.
– Vi är överens med dem om att skapa ett samverkansprojekt som är större än en arena och en tv-produktion. Vi tror mycket på att vi har en stor styrka i att vi kan göra hela staden till en festplats, en arena.
SVT har velat ha många besked längs vägen.
– Massor med praktiska saker: att det finns hotellrum, hur arenan klarar det eller hur nya Malmömässan kan användas, säger Hermansson.
Däremot har han inte känt det som en tävling där SVT försökt kräva mesta möjliga av Malmö och Stockholm.
– Det har inte varit något budgivningsrace, det här är ingen tävling där man betalar för sig. Om det är något vi haft budgivning om så är det om vem som har störst engagemang.
Gå till toppen