Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Percy jublar över beslutet

Arenans ägare Percy Nilsson är jublande glad över att det äntligen är klart. 

Percy Nilsson var strålande glad över beslutet när Sydsvenskan träffade honom på söndagen.Bild: Foto: Sara Johari
– Det var väl trevligt! För det första är det trevligt att Sverige fått Eurovision och att vår region kan få en så stor grej, säger han när Sydsvenskan får tag på honom på söndagsmorgonen. 
Han skrev på avtalet med SVT på lördagskvällen. Förhandlingarna pågick in i det sista.
– Malmö har kunnat erbjuda andra saker än Stockholm. Man kan säga som så att om inte Stockholm stulit VM i ishockey hade vi inte fått någon chans. Nu tog vi revansch.
Att Malmö fick evenemanget förklarar han så här:
Malmö Arena, Malmö stad och region Skåne har en slimmad organisation och ett personligt bemötande som har kunnat ge snabba svar om allt, till och med behoven av kemtvätt och sömmerskor. Malmö kan dessutom, med sina två arenor och en mässhall, erbjuda säkerhet och loger och hotellrum, säger Percy Nilsson. 
– Det finns även tolkar för alla länder. Malmö är en stad full av folk som pratar olika språk, det kan också ha varit en fördel för oss.
Han är övertygad om att Eurovision Song Contest kommer att ge Malmö ett uppsving. 
– Det är kul att man får fokus på Malmö på detta viset, och att det inte bara är en massa skjutande. Det visar att Malmö är en stad som vänder sig till Europa.
För Arenans del innebär sångtävlingen också ett plus. 
– Världsartister kommer se att Malmö finns och att Arenan är en plats att lägga sina shower på. Det betyder väldigt mycket för staden och regionen att vi bli uppmärksamma. Min personal är jätteglad. De har jobbat intensivt med det här. 
Gå till toppen